"Akcija Rusija" - Vatreni 26. svibnja počinju pripreme za SP

Hrvatska nogometna reprezentacija "akciju Rusija" počet će 26. svibnja okupljanjem u Zagrebu nakon čega Vatreni sele u Rovinj gdje će odraditi pripreme.

Dalićeva 32 igrača - na širem popisu Letica i Sosa


Hrvatski nogometaši u Rovinju će boraviti do 2. lipnja, kada putuju u Liverpool gdje će dan kasnije odmjeriti snage protiv peterostrukog svjetskog prvaka Brazila.

Od 4. do 7. lipnja izabranici Zlatka Dalića boravit će u Opatiji, a trenirati na stadionu HNK Rijeke. Vatreni 7. lipnja odlaze u Vukovar, a dan kasnije će u Osijeku odigrati utakmicu protiv Senegala. Bit će to njihov posljednji pripremni susret uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Nakon dvoboja u Osijeku igrači će dobiti dva dana slobodno, a 11. lipnja reprezentacija leti u St. Peterburg, a potom autobusom do svoje ruske baze u odmaralište "Šumska rapsodija" koji se nalazi u mjestu Iličevo u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od St. Peterburga. Odmaralište sa četiri zvjezdice nalazi se u vrlo mirnom kraju, smješteno je između šume i jezera, pa nudi idilično prirodno okruženje za boravak reprezentacije.

Reprezentacija će u Rusiji trenirati na stadionu Roščinu, udaljenom 15 minuta vožnje od hotela.

Prvi nastup na Svjetskom prvenstvu hrvatska vrsta će imati 16. lipnja u Kalinjingradu protiv Nigerije, pet dana kasnije je ogled protiv Argentine u Nižnjem Novgorodu, a posljednji nastup u skupini D imat će 26. lipnja u Rostovu na Donu protiv Islanda.