Božić: Očekujem pobjedu; Nazor: Zadar je favorit

Košarkaši Zadra danas na Višnjiku dočekuju momčad Cibone u prvoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske.

Momčad Zadra svjesna je teškog zadatka, ali vjeruju da će dobrom igrom i uz domaće navijače pobjedom otvoriti put prem finalu.

Očekuje nas teška utakmica jer Cibona ima dosta iskusnih i kvalitetnih igrača. Ipak, smatram da najviše moramo pripaziti na Luku Žorića koji im je cijelu sezonu nositelj igre. Morat ćemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu u oba smjera. Pozivam sve naše navijače da napune Krešin dom i bodre nas kao i uvijek da dođemo do pobjede, poručuje najiskusniji u redovima Zadra Jakov Vladović.

Jedan od najvažnijih karika Zadra u doigravanju trebao bi biti Luka Božić koji u posljednje vrijeme igra u sve boljoj formi.

Mi i Cibona dobro se poznajemo, tako da ne bi trebao biti velikih iznenađenja. Ulazimo maksimalno motivirano na krilima sjajnog niza pobjeda. Dobro smo se pripremili, očekujem da budemo pravi i uz potporu s tribina uspjeh ne bi trebao izostati, kaže Božić.

Trener Cibone Ante Nazor ne bježi od činjenice da je Zadar favorit u ovom susretu.

Veselim se utakmici polufinala protiv Zadra. Utakmica koja ima dodatan naboj i koliko god mi je teško reći da je u ovom trenutku Zadar favorit, moramo biti pošten i naglasiti da je nekada u ovakvim situacijama puno slabiji Zadar dobivao puno bolju Cibonu. Iz tog razloga moramo biti maksimalno borbeni, motivirani i pokazati se u što boljem svijetlu, izjavio je Nazor.

Nemamo pravo biti bahati u odnosu na Zadar jer je više puta pokazao dominaciju ove sezone. Utakmica u polufinala Kupa koju smo pobijedili daje nam za pravo nadati se. Nastojat ćemo pokazati određene adute ne bismo li bili što duže ravnopravni na terenu, smatra strateg Cibosa.

Utakmica između Zadra i Cibone počinje u 19 sati.