EP karate: Ana Marija Bujas-Čelan osvojila broncu

Ana Marija Bujas-Čelan sjajno je otvorila hrvatski dan borbi za odličja na 53. EP-u u karateu u Novom Sadu. U susretu za brončano odličje u teškoj kategoriji (+68 kg) svladala je Crnogorku Draganu Konjević s 3:0.

Bila je to izuzetno zahtjevna taktička borba dviju suparnica koje se međusobno vrlo dobro poznaju. S obzirom na važnost dvoboja, bilo je malo prostora za napad. Ali, kad se već bližio kraj borbe i moguće sudačko preglasavanje, doslovce u posljednjoj sekundi udarcem nogom u glavu Ana Marija je iznenadila crnogorsku karatisticu i ostvarila tri boda za 3. mjesto na EP-u u Novom Sadu.

Nadala sam se cijelo ovo vrijeme da je to moj novi početak karijere na neki način, iskoristila sam znanje i iskustvo, taktiku i u završnici borbe kao i puno puta do sada izborila sam pobjedu, oduševljena je bila Ana Marija Bujas-Čelan koju poslijepodne očekuje i ekipni nastup za broncu s ostalim našim djevojkama protiv Bugarske.

Enes Garibović u dvoboju za broncu u kategoriji do 75 kg nije uspio. Znatno iskusniji Ukrajinac Stanislav Horuna upravo je tu prednost iskoristio i minimalno slavio s 1:0.

Bio je to trenutak nepažnje, moglo je i bolje, U ovom trenutku dao sam svoj maksimum, naglasio je razočarani osvajač 5. mjesta na EP-u Enes Garibović.

Danas još od naših za naslov prvaka Europe borit će se Ivan Kvesić (-84 kg) protiv Talijana Martine Michellea, te Alessandra Hasani (-55 kg), čija će suparnica biti Ukrajinka Anželika Terljuga.