WTA Madrid: Vekić namučila bivšu prvu igračicu svijeta

Hrvatska tenisačica Donna Vekić poražena je u drugom kolu WTA turnira u Madridu od treće nositeljice i bivše prve igračice svijeta Garbine Muguruze s 2:6, 6:4 i 6:1.

Vekić je odigrala odličan prvi i pola drugog seta, imala je u jednom trenutku vodstvo 6:2, 3:2 i servis, no nakon toga je do kraja meča osvojila samo dva gema.

Osječanka je najavila sjajan meč već u prvom gemu, u kojem je povela 0:40 i bez izgubljenog poena oduzela Španjolki početni udarac. Ponovila je to i u trećem gemu, u kojemu je iskoristila treću break-loptu. Ispustila je potom svoj servis, no kod vodstva 4:2 je i treći put u prvom setu došla do breaka te potom sigurno odservirala za vodstvo 1:0 u setovima.

Sjajan prtisak radilča je Donna i u drugom setu, odmah u prvom gemu imala je priliku za break, a u petome, kod omjera 2:2, je oduzela četvrti put u meču suparničin servis. Nažalost, odmah u  sljedećem gemu ispustila je svoj, a kod vodstva 5:4 Muguruza je napravila ključan break za 6:4 i izjednačenje omjera u setovima.

Treći set donio je bolje izdanje Španjolke, koja je svoj servis-gemove odradila sigurno, a u drugom gemu je nakon velike bitke napravila break, pa je brzo povela s 3:0. U  šestom gemu, kod vodstva domaće tenisačice 4:1, Osječanka je povela 40:15, no dopustila je protivnici preokret i novi break za 5:1. U sljedećem gemu Vekić je povela 0:30, ali opet se oporavila Muguruza te nakon dva sata i četiri minute igre osigurala treće kolo.

Vekić je previše griješila, imala je čak pet dvostrukih pogrešaka, a postotak prvog servisa joj je padao s 84 posto u prvom do 53 posto u trećem setu.