NBA: Warriorsi i Rocketsi na korak do konferencijskog finala

U Zapadnoj konferenciji NBA lige dvije sigurne pobjede favorita, pa smo sve bliže očekivanom konferencijskom finalu Golden State - Houston, jer obje momčadi povele su s 3-1 u konferencijskim polufinalima.

Golden State Warriorsi su sa 118:92 uvjerljivo pobijedili Pelicanse u New Orleansu, a Rocketsi su u Salt Lake Cityju sa 100:87 bili bolji od Utah Jazza.

Warriorsi su, nakon poraza u trećoj utakmici, sinoć bili uvjerljivo bolji od Pelicansa od početka do kraja susreta, a kad su u drugo poluvrijeme krenuli s 33-19 svemu je bio kraj.


Kevin Durant je ostvario 38 poena, devet skokova i pet asistencije, Stephen Curry je dodao 23 poena, a Klay Thompson 13 koševa i sedam skokova za pobjednike, dok je kod Pelicansa s 26 ubačaja i 12 skokova prednjačio Anthony Davis, no izgubio je pritom šest lopti.

Houston je bio siguran u Salt Lake Cityju unatoč dosta slabom šutu za tricu (10-38), no dvojac Chris Paul - James Harden bio je na visini zadatka. Paul je imao 27 poena, 12 skokova i šest asistencija, a  Harden 24 poena, četiri skoka, četiri ukradene lopte i tri asistencije.