Jeličić: Real nezasluženo; Beusan: Bayern oštećen za dva 11-erca

Joško Jeličić i Mateo Beusan analizirali su jučerašnji prolaz Reala protiv odličnog Bayerna.

Rezulat ne determinira stvari na terenu. Svakom tko nije zaluđen Realom jasno je da je u dvije utakmice ispala bolja momčad. No prevelik je broj  takvihutakmica da bi pričalo o slučajnosti, jer oni su na ovaj način prošli PSG, Juventus i Bayern. Analiza, ideje, taktika, ma to gubi smisao. Svi nogometni elementi jučer su bili na strani Bayerna, koji je trebao proći
, rekao je Jeličić o prolazu Reala u finale Lige prvaka.

Bayern ima jasan sustav, pa mu je lakše nadomjestiti igrače, a kod Reala nije tako. Priprema Reala za ovu utakmicu bila je loša, ali rezultat to ne pokazuje. Nisu mi jasne neke odluke Zidanea, posebno kad imaš vodstvo iz prve utakmice, dodao je Jeličić.

Luka je pokazao da može igrati desnog bočnog, ako Vrsaljko zakaže u Rusiji može to odigrati Luka, ironično je konstatirao HRT-ov stručni suradnik, dodavši: No patila je sredina, ostali tu rupu nisu mogli pokriti, osvrnuo se Jeličić i na neobičan Modrićev nastup na desnom boku.

Na utakmicu se osvrnuo i naš sudački ekspert Mateo Beusan.

Od tri sporne situacije Oko sokolovo presudio je da je u dvije situacije Bayern oštećen nedosuđivanjem kaznenih udaraca.

U prvoj situaciji u 17. minuti ispravna je odluka da nema kaznenog udarca. No u sudačkoj nadoknadi prvog dijela lopta je pogodila Marcela u ruku, a Beusan kaže da je to bio čisti kazneni udarac za Real. U 52. minuti, nakon kontakta Ramosa i Lewandowskog, Bavarci su također tražili kazneni udarac. Beusan smatra - opravdano.

Pogledajte cijeli osvrt Joška Jeličića na prolaz Reala protiv Bayerna!