Vatreni u rujnu gostuju kod aktualnog europskog prvaka Portugala

Hrvatski nogometni savez dogovorio je dvije prijateljske utakmice u slobodnim terminima Lige nacija, u kojima je prema propisima Europske nogometne federacije (UEFA) obvezan igrati.

Vatreni će 6. rujna gostovati kod aktualnog europskog prvaka Portugala, pet dana uoči gostovanja kod Španjolske u prvom nastupu u novom reprezentativnom natjecanju, Ligi nacija, objavio je HNS.

Hrvatska je s Portugalom već igrala na EP-u 1996. godine u Engleskoj (0:3), u prijateljskim utakmicama 2005. godine u Coimbri (0:2) i 2013. godine u Ženevi (0:1) te na EP-u 2016. godine u Francuskoj (0:1, produžetak).

Izabranici Zlatka Dalića ove su godine već igrali prijateljske utakmice sa sudionicima Svjetskog prvenstva, Peruom i Meksikom, a u lipnju je čekaju dvoboji s peterostrukim svjetskim prvacima Brazilcima te reprezentacijom Senegala, također sudionikom SP-a.

HNS je dogovorio i protivnika za slobodan listopadski termin. Tri dana nakon spektakularnog domaćeg dvoboja s Englezima u Ligi nacija, Dalićevi će izabranici igrati protiv Jordana. Taj je susret na rasporedu 15. listopada u Hrvatskoj.