Červar: Moramo ozbiljnim pristupom potvrditi odlazak na EP

Kvalifikacijska skupina za Euro 2020. sigurno nije lagana i moramo ozbiljnim pristupom i angažmanom potvrditi odlazak na sljedeće veliko kontinentalno natjecanje, rekao je izbornik rukometne reprezentacije Lino Červar.

Hrvatska će u kvalifikacijama za EP koje će se održati u Švedskoj, Norveškoj i Austriji igrati u skupini 2 protiv Srbije, Švicarske i Belgije.

Protivnici poput Srbije, Švicarske i Belgije također žele svojim igrama ostvariti odlazak na Euro i imaju se pravo nadati pozitivnom ishodu kvalifikacija. Činjenica da će to biti prvenstvo s 24 ekipe, jer se baza kvalitetnih i konkurentnih reprezentacija proširila, potvrđuje kako je europska smotra i dalje najkvalitetnije rukometno natjecanje, rekao je Červar.

Sva tri domaćina i branitelj naslova Španjolska plasirali su se izravno, dok će kroz kvalifikacije prolazak izboriti po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam skupina te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Kvalifikacije počinju u listopadu ove godine, a završavaju u lipnju sljedeće. Hrvatska će u 1. kolu 24. ili 25. listopada ugostiti Švicarsku, a tri dana kasnije slijedi gostovanje u Belgiji. Sredinom travnja sljedeće godine Hrvatska će dva puta igrati protiv Srbije, prvo u gostima, a zatim na domaćem terenu. U posljednja dva kola sredinom lipnja 2019. Hrvatska gostuje kod Švicarske te ugošćuje Belgiju.