Dalić: Igrali smo onako kako hoću, a igrači su dali sve od sebe

Čestitam svojim igračima i čestitam Meksiku na korektnoj utakmici. Zadovoljan sam prezentacijom, igrači koji su ušli u sastav jako su dobro odgovorili na zahtjeve ove teške utakmice, rekao je izbornik Zlatko Dalić ne skrivajući zadovoljstvo pobjedom nad Meksikom 1:0 u drugome susretu na američkoj turneji.

Vatreni su slavili pogotkom Ivana Rakitića iz kaznenog udarca u 62. minuti.

Igrali smo vrlo dobro, agresivno i kompaktno u obrani te smo kroz zajedništvo stvorili dosta prilika za pogodak, iako smo postigli samo jedan. Malo je nedostajalo da zabijemo i iz igre. Puno smo bili opasniji, konkretniji i okomitiji, smatra Dalić.

Utakmica je bila pod posebnim povećalom nakon poraza od Peruanaca u Miamiju (0:2).

Postoji veliki pritisak jer se svi vole žaliti i svi se bave izborničkim poslom. No, želio sam ovakve dvoboje kako bih vidio i svoje mlađe igrače na djelu. Protiv Perua bili smo loši, a sada smo igrali onako kako hoću, pri čemu su igrači dali sve od sebe, rekao je Dalić pa prokomentirao nezadovoljstvo meksičkog izbornika Juana Carlosa Osorija kojem nije bilo drago što su Vatreni nastupili bez šestorice važnih igrača.

Objasnio sam svoje razloge, posebno za Modrićevo neigranje. Jasno mi je da je bio razočaran jer svi žele igrati protiv najboljih, ali najavio sam mu da su i naši mladi igrači kvalitetni. Reprezentacija nam ima fantastične pojedince, no na velikim natjecanjima teško prolazimo skupine i s tim ne možemo biti sretni. Imamo zvijezde, ali gubimo na završnim turnirima. Želim saznati što se događa te sam protiv Perua i Meksika pokušao detektirati taj problem. Nisam želio ostati u Europi i pobijediti neku manju reprezentaciju 5:0, tada ne mogu saznati ništa
, istaknuo je Dalić.

Nije želio izdvajati pojedince te je pohvalio cjelokupnu momčad, no neke je ipak spomenuo: Rebić je odigrao fantastično na svojoj poziciji i preskočio Perišića - neka sada Perišić preskoči njega. Odličan je bio i Kovačić, a sjajna mi je vijest i igra Ćorluke nakon godine dana stanke. Pjaca još nije uhvatio punu formu, a uspije li, imat ćemo s njime i Rebićem sjajan tandem na krilima. Sada znam ono što nisam znao prije.