Kraj "sapunice": Dražen Ladić se u Dallasu priključio Vatrenima

Nakon mjeseci natezanja Dražen Ladić napokon je uključen u stručni stožer izbornika Vatrenih Zlatka Dalića.

Ladić se pridružio na mala vrata, priključio se momčadi u Dallasu, gdje je doputovala hrvatska nacionalna vrsta. Podsjetimo, Dalić je od početka želio Ladića na poziciji trenera vratara i nije odustajao od toga usprkos nekim neriješenim stvarima između Ladića i vodstva Hrvatskoga nogometnog saveza.

Proslavljeni vratar zagrebačkog Dinama i Vatrenih, s kojima je na SP-u u Francuskoj 1998. osvojio broncu, uoči dolaska u Dallas pratio je utakmicu Islanda i Meksika. Islanđani će biti naš posljednji suparnik u skupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Rusiji. Island je u Santa Clari (kod San Francisca) izgubio od Meksika 0:3.


Nakon poraza od Perua 0:2 prije dva dana izbornik Zlatko Dalić oslobodio je šestoricu igrača nastavka američke turneje i oni neće zaigrati protiv Meksika, a to su Danijel Subašić (Monaco), Luka Modrić (Real Madrid), Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić i Marcelo Brozović (Inter) te Nikola Kalinić (Milan).

Preostalih 19 igrača je u subotu pod vodstvom Dalića treniralo na terenima Sveučilišta Southern Methodist. Hrvatska će i u nedjelju trenirati na terenima Sveučilišta Southern Methodist, a u ponedjeljak, dan prije utakmice, odradit će službeni trening na stadionu AT&T u Arlingtonu (30 km od Dallasa).


Hrvatska 28. ožujka rano ujutro po hrvatskom vremenu, uz prijenos na HTV-u 2, igra protiv Meksika u Dallasu. Na stadionu kapaciteta 100.000 ljudi očekuje se prava domaća atmosfera za Meksikance.