Dalić najavio dvoboj s Peruom: Dat ću priliku svima

Uoči prijateljskog ogleda s Peruom u Miamiju, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić izjavio je kako je osnovni cilj dati priliku svim igračima, a otkrio je i u kojoj će se formaciji Vatreni suprotstaviti Peruancima s kojima igraju prvi puta. 

Utakmica se igra u 1.30 u subotu po našem vremenu, a možete je pratiti na Drugom programu HTV-a. Snimka utakmice je istoga dana u 17 sati.

Nakon Perua, hrvatske nogometaše u noći s utorka na srijedu u Dallasu očekuje dvoboj s Meksikom, također uz prijenos na HTV-u 2.Igrat ćemo protiv Perua kao i u tri prijašnje utakmice, u sustavu 4-2-3-1. Razmišljao sam o tome, ali nemamo mnogo vremena. Međutim, dobro je što smo ovdje i što igramo protiv Južnoamerikanaca. Tražio sam snažne suparnike, dobio sam ih, i nadam se dobrom iskustvu u ove dvije utakmice, rekao je Dalić.

Želimo se testirati na sudionicima Svjetskog prvenstva koji igraju slično Argentini, jednom od favorita za naslov svjetskog prvaka. Peru je prošle godine primio samo sedam pogodaka, igraju dobru obranu, a dobro poznajem i Farfanove kvalitete. Rado bih ih opet susreo i u drugom krugu Svjetskog prvenstva, zašto ne
, dodao je izbornik Vatrenih, kojemu će ipak njegovi igrači biti u prvom planu, bez obzira na suparničke slabosti i vrline.

Osnovni nam je cilj pripremiti svoju igru i dati priliku svim igračima. Ključno nam je kako ćemo mi izgledati, a pobjeda bi nam bila važna za samopouzdanje, izjavio je Dalić.

Imamo izvrsne igrače, koji igraju u najboljim europskim klubovima. Došao sam u teškoj situaciji, a sada želimo ostvariti svoje snove, pri čemu nam je prvi cilj proći skupinu. Imam puno povjerenje u svoje igrače, a oni mi kvalitetno odgovaraju. Mala smo zemlja, ali od nogometa imamo velika očekivanja, zaključio je Dalić.