Pjaca: Najljepša je stvar u nogometu predstavljati svoju zemlju

Nakon što se oporavio od teške ozljede koljena hrvatski nogometaš Marko Pjaca polako hvata formu za nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Pjaca je u prošlogodišnjoj prijateljskoj utakmici protiv Estonije teško ozlijedio koljeno, a nakon oporavka preselio je iz Juventusa na posudbu u Schalke.

Koljeno je dobro, dobro se osjećam i to je trenutačno najvažnije. Nastojim skupiti što više minuta te biti spreman za nastup na Svjetskom prvenstvu. Jako je lijepo opet biti s reprezentacijom, to je možda i najljepša stvar u nogometu - predstavljati svoju zemlju. Uvijek mi je čast i zadovoljstvo doći na reprezentativno okupljanje, poručio je Pjaca s priprema 'Vatrenih' u Miamiju.

Uoči Svjetskog prvenstva, Hrvatska će u ožujku igrati protiv Perua i Meksika, a u lipnju protiv Brazila i Senegala.

Bitni su nam susreti s neeuropskim momčadima, s obzirom da smo Island dovoljno dobro upoznali u nedavnim kvalifikacijskim okršajima. Želimo se dodatno uigrati, izvući pritom dobar rezultat. To nam je važno za samopouzdanje, a igrači koji manje igraju u klubovima žele veću minutažu,
rekao je Pjaca.

U Rusiji će izabranici Zlatka Dalića snage odmjeriti protiv Nigerije, Argentine i Islanda.

Definitivno nije laka skupina, imamo dosta teške suparnike. Nema se što posebno reći o Messijevoj Argentini, oni su nam vjerojatno najopasniji suparnik. Nigerija je mlada momčad i nikad se ne zna što od njih očekivati, a Island je bio prvi u našoj kvalifikacijskoj skupini. No, vjerujemo u sebe i cilj nam je proći skupinu, zaključio je.