FIFA zabrinuta zbog kašnjenja radova na stadionu u Samari

Premda su Rusi uvjeravali kako će svi stadioni biti završeni do početka Svjetskog nogometnog prvenstva, upitno je hoće li stadion u Samari biti završen na vrijeme.

Radovi na Cosmos Areni nekoliko su puta prekidani i zaostatak je tako velik da Međunarodna nogometna federacija (FIFA) strahuje kako sve neće biti završeno do početka World Cupa.

Zabrinuti smo zbog kašnjenja radova. Još je mnogo posla, a svi rokovi su probijeni. Potrebna je ogromna količina posla kako bi se sve stiglo na vrijeme,
kazao je Colin Smith, Fifin šef natjecanja.

U krovnoj nogometnog organizaciji strahuju kako zbog kašnjenja radova neće uspjeti na vrijeme postaviti svoju opremu i testirati stadion. Međutim, izvršni direktor lokalnog Organizacijskog odbora Aleksej Sorokin pokušao je smiriti izaslanstvo FIFA-e kazavši kako će svi radovi biti završeni do kraja travnja.

Sve će biti završeno do kraja travnja i bit će dovoljno vremena za sva testiranja, poručio je Sorokin. Cosmos Arena primat će 44.918 gledatelja, a troškovi gradnje procjenjuju se na 320 milijuna dolara.

Na stadionu u Samari igrat će se šest utakmica. U prvom krugu natjecanja igrat će se utakmice Kostarika - Srbija, Danska - Australija, Urugvaj - Rusija, te Senegal  - Kolumbija. Na tom stadionu igrat će se i jedan susret osmine finala i jedan susret četvrtfinala.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji trajat će od 14. lipnja do 15. srpnja.