Feuz osvojio mali globus, Mayer i Kriechmayr podijelili prvo mjesto


Austrijanac Matthias Mayer i njegov sunarodnjak Vincent Kriechmayr podijelili su prvo mjesto u zadnjoj utrci spusta koji je u srijedu održan na završnici Svjetskog kupa u Areu, dok je trećeplasirani Švicarac Beat Feuz osvojio mali Kristalni globus. 

Mayer i Kriechmayr su utrku završili s identičnim vremenom 1:20.21, dok je Feuz bio treći sa zaostatkom od četiri stotinke (1:20.25). Njegov najveći suparnik u borbi za mali Kristalni globus u spustu Norvežanin Aksel Lund Svindal, osvajač olimpijskog zlata u spustu u Pjongčangu, zauzeo je četvrtu poziciju s vremenom 1:20.33.  

Sa 60 bodova iz ove utrke i zahvaljujući četvrtom mjestu Svindala, Feuz je osvojio mali Kristalni globus u spustu s ukupno osvojenih 682 boda. Svindal je drugi sa 612 bodova, a Nijemac Thomas Dressen, peti u današnjoj utrci, zauzeo je treće mjesto sa 446 bodova. 

Za 31-godišnjeg Feuza ovo je prvi Kristalni globus u karijeri, a najbolji rezultat do sada bilo mu je drugo mjesto u ukupnom poretku u sezoni 2011./2012. te poretku spusta i poretku kombinacije.

S raspletom u spustu poznati su svi osvajači kristalnih globusa u muškoj konkurenciji. Austrijanac Marcel Hirscher je već prije završnice u Švedskoj osigurao Veliki kristalni globus te mali Kristalni globus u slalomu i veleslalomu. Norvežan Kjetil Jansrud je osvojio mali Kristalni globus u superveleslalomu, a Talijan Peter Fill u alpskoj kombinaciji. Kombinacija nije na rasporedu završnice u Aareu.

U ženskoj konkurenciji nepoznate su osvajačice dva globusa - u superveleslalomu i u veleslalomu. Talijanka Sofia Goggia je danas osvojila mali Kristalni globus u spustu, Amerikanka Mikaela Shiffrin je već ranije osigurala Veliki kristalni globus i mali Kristalni globus u slalomu, dok je Švicarka Wendy Holdener pobjednica u alpskoj kombinaciji.

Sutra je u Areu na rasporedu superveleslalom skijašica s početkom u 10.30 sati i superveleslalom skijaša u 12,00 sati.

Rezultati spusta za skijaše, Are:

1 Matthias Mayer (Aut)     1:20.21    
1 Vincent Kriechmayer (Aut) 1:20.21    
3 Beat Feuz (Švi)     1:20.25    +0.04
4 Aksel Lund Svindal (Nor)     1:20.33    +0.12
5 Thomas Dressen (Njem) 1:20.45    +0.24
...