Službeno okončan neslavni eksperiment sa Skelinom

Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza očekivano je razriješen izbornik muške seniorske reprezntacije Ivica Skelin.

Kako nisu ispunjeni ciljevi zacrtani prilikom angažmana izbornika Muške seniorske reprezentacije, odnosno, nije postignut očekivani rezultat nakon prva dva kruga kvalifikacija za Svjetski kup 2019, izbornik Ivica Skelin i Hrvatski košarkaški savez zajednički su donijeli odluku o sporazumnom raskidu ugovora. Gospodin Skelin se zahvalio na ukazanom povjerenju te suradnji i podršci tijekom proteklog razdoblja,
piše u priopćenju HKS-a.

Pobjedom nad Nizozemskom hrvatski košarkaši zadržali su izglede za plasman na SP, no sa Skelinom bi, prema dosad prikazanom, to teško išlo. Slijedi nam gostovanje u Italiji 28. lipnja, a potom 1. srpnja igramo u Rumunjskoj. Za prolazak nam je potreban barem jedna pobjeda.

Skelin preuzeo je reprezentaciju nakon odlaska Aleksandra Petrovića, pod čijim vodstvom su naši košarkaši doživjeli poraz od Rusije u osmini finala posljednjeg EuroBasketa. U četiri kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. pod Skelinovim vodstvom Hrvatska je ostvarila samo jednu pobjedu, nad Nizozemskom u Zadru (82:78), nakon što je prethodno poražena na gostovanju u Nizozemskoj (61:68), od Italije u Zagrebu (64:80) i od Rumunjske u Zadru (56:58), čime je u pitanje dovoden plasman reprezentacije u drugi kvalifikacijski krug.

Ime Skelinova nasljednika na klupi još nije objavljeno, a o njemu će odlučiti članovi Upravnog odbora na prijedlog Stručnog savjeta kojim predsjeda Dino Rađa.