Vranković najavio promjene, Skelinova ostavka i dalje na stolu

Pobjedom nad Nizozemskom u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo, hrvatska košarkaška reprezentacija zadržala je izglede za prolazak dalje.

Bio je to dvoboj biti ili ne biti za naše košarkaše koji su tri dana prije izgubili od Rumunja i došli korak do ispadanja.

Čestitam svojim momcima, nije bilo lako zadnja tri dana mentalno. Svjestan sam toga da je posao u ove četiri utakmice bio daleko od idealnoga. Moja ostavka je uvijek na stolu, s tim nema nikakvih problema. Ako ljudi koji vode struku u Savezu misle da je smjena potrebna, to je najmanji problem. Smatram da je puno važnije pitanje u kojem smjeru će se dalje ići što se tiče igrača, nego tko će biti izbornik, rekao je Ivica Skelin.

Do kraja kvalifikacija preostale su utakmice protiv Rumunjske i Italije potkraj lipnja i početkom srpnja. Osim za prolazak skupine pobjede su važne jer se bodovi prenose u sljedeću fazu kvalifikacija.

Ivica Skelin je ponudio ostavku nakon poraza od Rumunjske, međutim i zbog pravila FIBA-e nismo mogli ništa mijenjati. Bit će dosta razgovora ovaj i sljedeći tjedan. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, svjesni smo da ovo nije dovoljno da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo i moramo neke stvari mijenjati. Bit će dosta razgovora i dosta sastanaka, najavio je predsjednik Hrvatskoga košarkaškog saveza Stojko Vranković.   

Italija, koja vodi u skupini s 8 bodova, ugostit će Hrvatsku 28. lipnja, nakon toga slijedi gostovanje u Rumunjskoj 1. srpnja. Barem jedna pobjeda nužna je za prolazak.