Žunić popravio državni rekord, Ivančević do norme za dvoranski SP

Hrvatski atletičar Stipe Žunić postavio je novi državni dvoranski rekord u bacanju kugle. Na natjecanju u sklopu IAAF World Indoor Toura u Düsseldorfu Žunić je hicem od 21,13 metara popravio vlastiti rekord iz 2015. kada je u Fayettevilleu bacio kuglu 21,11 metara. 

Nakon zamalo otkazanog IAAF World Indoor Toura zbog bolest i ne treniranja zadnjih desetak dana, ipak smo hrabro odlučili nastupat u nadi da učinimo maksimum, napisao je Žunić na svom Instagram profilu uoči natjecanja. Čini se kako se hrabrost isplatila.

U Düsseldorfu je hrvatski rekorder zauzeo drugo mjesto iza Čeha Tomaša Staneka, koji je slavio sa 22,17 metara, također s osobnim i nacionalnim rekordom, ali i rekordom mitinga te devetim rezultatom svih vremena. Treći je bio Poljak Konrad Bukowiecki s 20,73 metara.

Žunić drži i hrvatski rekord u bacanju kugle na otvorenom drži s rezultatom 21,48 metara.

Na mitingu je nastupila i naša rekorderka na 60 m prepone Andrea Ivančević koja se uspješno vraća nakon duge pauze zbog ozljede. U kvalifikacijama na 60 m prepone osvojila je 4. mjesto u skupini sa svojim najboljim rezultatom sezone 8,12, dok je u finalu trčala 8,13 i bila osma.

Oboje naših predstavnika ispunili su kvalifikacijsku normu na nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Birminghamu.