Superbowl: Nasilje u proslavi naslova u Philadelphiji

Povijesno središte Philadelphije opuštošeno je u nasilju koje je izbilo prilikom proslave naslova Philadelphia Eaglesa i povijesne pobjede u Superbowlu  nad New England Patriotsima.

Iako su gradske vlasti mobilizirale tisuće policajaca navijači Eaglesa, inače poznati kao najvatreniji u SAD-u, pretjerali su u proslavi. Gomila preokrenutih i zapaljenih automobila, razbijeni izlozi i srušeni rasvjetni stupovi epilog su divlje proslave u samom središtu grada u koje su nahrupile desetine tisuća ljudi nakon završetka utakmice.

TV-postaja CBS3 javlja da je jedna osoba zadobila ozljede opasne po život. Ista postaja tvrdi da je skupina navijača pokušala je srušiti i vrata povijesne gradske vijećnice te popeti na 11 metara visoku statuu osnivača grada Wiliama Penna ispred zgrade.

Philadelphia Eaglesi po prvi puta su slavili na Superbowlu, a u velikom okršaju nadigrali su favorizirane Patriotse s 41:33. Kada je zadnji puta neka sportska momčad iz Philadelphije slavila naslov, a to su bili Philliesi u baseballu 2008. godine, u proslavi je uhićeno 70 osoba.