Čak deset hrvatskih predstavnika u alpskom skijanju na ZOI-ju

Na Zimskim olimpijskim igrama, koje će se održati od  9. do 25. veljače u južnokorejskom gradu Pjongčangu, nastupit će 14 predstavnika Hrvatskoga skijaškog saveza.

Mjesta na popisu putnika osiguralo je ukupno 10 naših predstavnika u alpskom skijanju i 4 predstavnika u skijaškom trčanju, objavljeno je na stranicama Saveza.

U Pjongčangu će Hrvatsku u alpskim disciplinama predstavljati skijašice Leona Popović, Ida Štimac, Andrea Komšić i Lana Zbašnik te skijaši Natko Zrnčić Dim, Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega i Samuel Kolega.

Naš najbolji alpski skijaš Zubčić i naša najbolja alpska skijašica Popović planiraju nastupe u četiri discipline: alpskoj kombinaciji, superveleslalomu, veleslalomu i slalomu. U našoj tradicionalno "paradnoj disciplini" muškom slalomu, uz Zubčića nastupit će Vidović, Kolega i Rodeš.

U skijaškom trčanju će Hrvatsku predstavljati skijašice trkačice Vedrana Malec i Gabrijela Skender te skijaši trkači Edi Dadić i Krešimir Crnković.

Naša najuspješnija skijašica trkačica Malec planira nastupiti u utrkama sprinta, 10 km slobodnom tehnikom i ekipnom sprintu dok naš najuspješniji skijaš trkač Dadić planira nastupe u skiatlonu, sprintu, 15 km slobodnom tehnikom i ekipnom sprintu.