Dalić: Ne trebamo biti autsajderi skupine, očekujem dobar rezultat

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je ishod prvog, povijesnog ždrijeba Lige nacija, koji je Vatrenima donio vrlo atraktivne suparnike, Španjolce i Engleze.

To su dvije spektakularne momčadi, čekaju nas četiri sjajne utakmice. Mislim da nismo mogli očekivati ništa bolje, ništa jače, jer protiv Španjolske i Engleske može se samo uživati. Nema velikog pritiska, samo moramo biti pravi i spremni nakon završetka Svjetskog prvenstva, rekao je izbornik za hns-cff.hr.

Pobjednici skupina Lige A borit će se na završnom turniru (polufinale, susret za treće mjesto, finale) u lipnju 2019. godine za naslov pobjednika Lige nacija, a posljednje momčadi iz svake skupine ispast će u niži rang natjecanja, odnosno u Ligu B.

Ne trebamo biti autsajderi skupine, možemo očekivati dobar rezultat. Bit će to velike utakmice, a po rejtingu su Španjolci najbolji, no ne trebamo ih se bojati, dodao je.

Utakmice Lige nacija igrat će se u šest termina, po dva u rujnu, listopadu i studenome 2018. godine. To znači da će Hrvatska s protivnicima u skupini odigrati ukupno četiri utakmice, dvije na domaćem terenu i dvije u gostima.

Bit će to izvrsno natjecanje koje dolazi kao zamjena za prijateljske utakmice. Dobitak je za sve, svi će imati šanse igrati sa suparnicima iz svojeg ranga, zatim napredovati, a može se doći i do Europskog prvenstva. Mislim da je Liga nacija pun pogodak, a na dobitku će biti i navijači, te će Hrvatska protiv Španjolske i Engleske sigurno igrati na punim stadionima, zaključio je Dalić.