Guerrero nezadovoljan "pomilovanjem": Nastavljam borbu

Kapetan peruanske nogometne reprezentacije Paulo Guerrero (33) nezadovoljan je odlukom Međunarodne nogometne federacije (FIFA), koja mu je prepolovila kaznu na šest mjeseci nakon što je pao na dopinškom testu.

Guerrero je prvotno suspendiran na godinu dana nakon što je pao na dopinškom testu nakon utakmice s Argentinom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 6. listopada. Peruanski kapetan je bio pozitivan na kokain, a nakon žalbe njegova kazna je prepolovljena što znači da napadač Flamenga može nastupiti na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Očito nisam oslobođen, već mi je kazna smanjena. Nisam zadovoljan Fifinom odlukom i nastavit ću borbu kako bi dokazao da nisam kriv
, kazao je 33-godišnji napadač koji će 3. svibnja iduće godine ponovo moći igrati.

Guerrero i dalje tvrdi da je bio pozitivan zbog onečišćenja, najavivši kako se neće predati dok ne bude oslobođen.

Nikad u životu nisam uzeo drogu, a u Peruu je čaj od koke popularan i to se može svugdje popiti, pa i u hotelu gdje smo odsjeli. Šalice i čaj su svima bile dostupne, pa je vjerovatno i moja šalica imala u sebi čaja od kokaina. Pio sam crni čaj s limunom, nisam lud da uzimam bilo kakav kokain, branio se peruanski napadač dodavši: Nastavit ću se boriti kako bi dokazao svoju nevinost. Doista je nepravda što su me kaznili kada sam im dokazao da nisam kriv.

Peru će na svjetskoj smotri u Rusiji igrati u skupini C zajedno s Francuskom, Danskom i Australijom.