Rakitić: Emotivan trenutak s Buffonom i na terenu i u svlačionici

Naša novinarka Mirna Zidarić razgovarala je s nogometašem Barcelone i hrvatskim reprezentativcem Ivanom Rakitićem, koji je nakratko posjetio Zagreb.

O dvoboju s Chelseajem u osmini finala Lige prvaka

Ovo izvlačenje je bilo posebno jer stvarno ima prelijepih utakmica. To je Liga prvaka, znamo da će Chelsea imati svoje prilike da će ići na pobjedu, on je među najboljima želimo se s takvim mjeriti, idemo se dobro pripremiti. Imamo vremena za pripremu, idemo uživati zajedno, a mi želimo doći do kraja.

O odlasku Neymara u PSG

Gubitak Neymara se osjeti jer on je jedinstven igrač. Čestitke Parizu jer su dobili odličnog igrača. Mi smo poboljšali druge elemente naše igre, u veznoj liniji i obrani. Dobro smo se našli zajedno, pogotovo nakon Superkupa protiv Madrida. Idemo korak po korak, pripremamo se za svaku utakmicu i dalje idemo svojim putem.

O predstojećem El Clasicu


Prelijepa utakmica za sve navijače prije Božića. Jedna takva utakmica je za nas malo varka jer će se vidjeti tko će imati lijepi, a tko malo neugodan Božić. Idemo u Madrid po pobjedu, odigrati pravu utakmicu. Sjećanja na prošlu sezonu su lijepa i to želimo ponoviti, ali u jednoj utakmici se svašta može dogoditi.

O promjeni izbornika i ždrijebu SP-a


Zahvalio bih prvenstveno bivšem izborniku, došla je kasnije promjena s novim izbornikom. Nije bilo jednostavno, praktički smo se u upoznali na aerodromu za Kijev. Nije slučajno da je radio šest, sedam godina van Hrvatske, tu se probio, maksimalno je spreman, ne postoji detalj koji prepušta slučajnosti. Imamo pravog izbornika i stožer, naše želje su maksimalne. Imamo prave i iskusne igrače, želimo napokon napraviti veliki rezultat na velikom natjecanju.

Ždrijeb je mogao biti i lakši, na Svjetskom prvenstvu se mora igrati protiv najjačih, igramo i protiv možda najboljeg igrača svih vremena te želimo pokazati da je Hrvatska prava reprezentacija.

O novopečenom prijateljstvu s legendarnim Gianluigijem Buffonom

Imali smo jako lijep i emotivan razgovor prije i poslije utakmice, na terenu i u svlačionici. Donio mi je dres, ispisao ga posebnim rečenicama za mene i imat će lijepo mjesto kod mene doma.