HNS još nije potvrdio kamp, a rok za prijavu sve bliži

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija doznala da će na SP-u zaigrati u skupini s Argentinom, Islandom i Nigerijom, te igrati utakmice u Kalinjingradu, Nižnjem Novgorodu i Rostovu na Donu, krenulo se u potragu za trening-kampom.

Rok za prijavu izabranog kampa FIFA-i je 16. prosinca, pa HNS u tih osam dana nema luksuz pretjeranog odugovlačenja, no izgleda da će definitivna odluka pasti u zadnji trenutak.

Odmah je procurila informacija kako izbornik Dalić i čelnici HNS-a preferiraju smještaj u blizini Sankt Peterburga, koji bi odgovarao Vatrenima zbog klime, koja bi u lipnju trebala biti oko 15 stupnjeva Celzijusovih, ali i relativne blizine svih gradova u kojima igramo u skupini. Do mjesta gdje igramo s Nigerijom i Argentinom je oko sat i pol leta iz St. Peterburga.

Najizgledniji izbor je, kako se doznaje, Forest Rhapsody Resort, udaljen 60-ak kilometara od centra St. Peterburga, smješten uz lijepo jezero. U samom kompleksu je sportski kamp, a do mjesta za trening, Roschino Arene, nogometaši bi od kampa trebali putovati 15 kilometara.

Hilton Sankt Peterburg ExpoForum je hotel na samo devet kilometara od zračne luke, što je velika pogodnost, no nema previše sportskih sadržaja u samom hotelu, a do terena za trening je 13 kilometara vožnje.

ForRestMix Club je smještan 40-ak kilometara od St. Peterburga i nudi bazene, teretane, dvorane, ali i medicinski kompleks. Od zračne luke udaljen je 76 kilometara, a kad bi se tu smjestili Vatreni bi trenirali na stadionu Spartaka Zelenogorsk, udaljenom 10 kilometara.

Postoje i opcije u samom centru St. Peterburga, no znajući kako je HNS uvijek preferirao smještaj malo izvan velikih centara, čine se manje izgledne.