Jeličić: Dinamo osvaja bodove, ali igra negledljiv nogomet

Stručni komentator HRT-a Joško Jeličić u emisiji Stadion komentirao je 18. kolo Prve HNL u kojemu su jadranski derbi odigrali Rijeka i Hajduk.

Splićani su slavili protiv Rijeke prvi put nakon više od pet godina, a Jeličić je nahvalio trenera Hajduka.

Hajduk je prije Rijeke imao jako tešku utakmicu u Osijeku gdje su se jako potrošili. Malo tko im je davao šanse bez četvorice igrača i zato treba odati čast Kopiću. Još uvijek je očit manjak samopouzdanja, te točnosti u predaji. Kopić de facto nema bočnih igrača, ima problema u dolasku u zadnju trećinu, ali puno je napravio na psihološkom planu i treba mu čestitati.

Riječani su primili dva gola kakva se ne primaju u vrtiću. Ove su sezone 12 puta izgubili, previše je to da bismo pričali o slučajnosti. Jako im je palo samopouzdanje u odnosu na prošlu sezonu. Imaju širinu kadra, a zašto je Kek ne koristi, najbolje zna on sam. Zbog te potrošenosti je dosta igrača ozlijeđeno, dodao je Jeličić.

Dotaknuo se i igre zagrebačkog Dinama koji suvereno vodi na ljestvici.

Dinamo igra negledljiv nogomet. U njihovoj igri nema nikakve kreacije, teško dolaze u zadnju trećinu i hitno im treba pravi veznjak, ali i napadač. Jako se muče. Slavenu su zabili iz jedne šanse, Rudešu također, a protiv Intera su stvorili jednu polupriliku i zabili. No, osvajaju bodove, imaju ih 12 više od pratnje i to je najvažnije, rekao je.