Dalić o ždrijebu SP-a: Grupa nije loša, ali nije ni najbolja

Nakon što je Hrvatska za suparnike u skupini D svjetske smotre u Rusiji dobila Argentinu, Island i Nigeriju, izbornik Zlatko Dalić dao je izjavu HRT-u na licu mjesta.

Nemamo prava na kalkulacije. Mislim da možemo proći grupu, ali bit će teško, rekao je na početku Dalić.

Nigerija je bila prva u svojoj skupini i nije upisala niti jedan poraz. Imaju mladu i dobru momčad, iznimno brzu. Međutim, nadam se dobrom rezultatu.

Hrvatska je do sada igrala samo jednom protiv neke afričke reprezentacije. Na posljednjem SP-u u Brazilu pobijedili smo Kamerun 4:0.

Sada je to drugo prvenstvo. Moramo biti oprezni jer se radi o neugodnoj ekipi,
dodao je Dalić.

Drugo kolo donosi nam dvoboj protiv jednog od bivših svjetskih prvaka Argentine predvođenog najboljim nogometašem svijeta Lionelom Messijem. Susret je na rasporedu 21. lipnja u Nižnji Novgorodu.

Želio sam izbjeći ove najjače reprezentacije u skupini. Argentina je favorit, mi nemamo što izgubiti. Međutim, pokazat ćemo svoju snagu, dodao je.

U posljednjem trećem kolu igrat ćemo protiv Islanda, suparnika iz kvalifikacija. U Zagrebu smo ih pobijedili, a na gostovanju izgubili. Utakmica je na rasporedu 26. lipnja u Rosotvu na Donu.

Island znamo jako dobro, dvaput smo igrali s njima, baš sam razgovarao s njihovim izbornikom, koji mi je rekao "samo ne vas". To će biti zadnja utakmica i odlučivat će o svemu, sabrao je dojmove Dalić, koji kaže: Nama je bitno osvojiti četiri ili pet bodova i proći dalje.

Sve u svemu: Grupa nije loša, ali nije ni najbolja. Tu su ipak 32 najbolje momčadi na svijetu,  teško je izabrati najlošije ili najbolje.

Dalić je naglasio kako će vodstvo reprezentacije vrlo brzo donijeti odluku o kampu u kojem će biti smješteni Vatreni: Imamo nekoliko rezerviranih i sada ćemo o svemu razmisliti i donijeti odluku, rekao je Dalić pohvalivši Ruse za organizaciju ždrijeba.

Ovo mi je prvo ovako veliko natjecanje, no organizacija je bila sjajna. Siguran sam kako će to biti odlično prvenstvo, poručio je hrvatski strateg.

Cijelu izjavu izbornika Dalića pogledajte u videoprilogu!