Analiza Joška Jeličića: Dobro da ne otvaramo s Argentinom

Odmah nakon ždrijeba SP-a, koji je Hrvatskoj dodijelio Argentinu, Island i Nigeriju kao suparnika u grupnoj fazi, Marko Šapit i Joško Jeličić analizirali su ishod za Hrvatsku, ali i moguće rasplete u drugim skupinama.

Drago mi je da smo izvukli Island, jer jako dobro se poznajemo. Uvjeren sam da se onakve stvari neće ponavljati, ali sve ovisi o nama, rekao je Jeličić.

Dobili smo, barem na papiru, gotovo najjače moguće suparnike iz trećeg i četvrtog jakosnog pota, od Islanda bolji renking ima samo Danska, a od Nigerije samo Srbija, ali Jeličić kaže: Povijest nas uči da smo jako dobro prolazili protiv nominalno kvalitetnijih protivnika i obrnuto.

Dobro je što ne otvaramo s Argentinom, jer smo favoriti i po kvaliteti i renkingu protiv Nigerije, ta tri boda će biti vrlo važna zbog psihološkog pritiska,
dodao je.

O skupini A osvrt je jednostavan: To izgleda nikako. Treba biti pošten i reći da je Rusija imala puno sreće. Urugvaj je najkvalitetnija momčad i vjerujem da će biti prvi.

O skupini C Jela misli: Francuska je među favoritima. Imali su problema s turnirskim načinom natjecanja, ali za drugo mjesto borit će se Peru i Danska.

Vjerujem da će skupina H biti vrlo izjednačena. Senegal je možda najkvalitetnija afrička momčad, Poljska je nositelj s puno kvaluitetnih igrača, a Japan ima našeg Vahu, Japanci su poznati po disciplini i sigurno se neće predati, a imaju i kvalitetnih igrača
, smatra HRT-ov stručni sukomentator.

Cijelu analizu ždrijeba svjetske smotre pogledajte u videu!