[VIDEO] Ćorluka za HRT: Htio bih izvući Ruse i opet otvoriti SP

Na dan ždrijeba skupina Svjetskoga nogometnog prvenstva Drago Ćosić u Moskvi je razgovarao s Vedranom Ćorlukom, stoperom domaćeg Lokomotiva.

Hrvatski reprezentativac ozlijedio se krajem travnja te se još nije vratio na travnjak. Iako nije mogao pomoći suigračima u završnici kvalifikacija za SP, cijelo vrijeme im je bio podrška. Nada se kako će potpuno spreman dočekati svjetsku smotru u Rusiji.

Volio bih izbjeći Belgiju i Francusku jer mislim da nam njihov način igre najmanje odgovara. Mnogi ne spominju Francusku, ali bili su viceprvaci Europe, imaju mladu i potentnu momčad. Jako su brzi što mislim da nam najmanje odgovara. U tom je rangu i Belgija, rekao je Ćorluka.

Prošli SP u Brazilu upravo su otvorili Vatreni dvobojem s domaćinom. Iako je Brazil bio bolji i slavio 3:1, pitanje je bi li pobijedio bez prijateljske ruke japanskog suca.

Najviše bih volio izvući 'svoje' Ruse ne zato što mislim da nisu kvalitetni već su manje kvalitetni od svih ostalih. Usto su domaćini. Ako nam se poklope kuglice, možda bi opet mogli otvoriti Svjetsko prvenstvo, a to je poseban događaj, istaknuo je Ćorluka.