Čeferin iznenađen, Stanić pita: Gdje je novac?

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin boravio je u Sarajevu gdje mu je između ostalih društvo pravio i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Na novinarsko pitanje o odustajanju HNS-a od izgradnje nogometnog centra Svetice, iako je UEFA za njega HNS-u doznačila 52 milijuna kuna čelni čovjek europskog nogometa bio je prilično iznenađen.

Moram reći da nisam znao da su odustali. Što je uobičajena praksa ne znam, ali mislim da je hrvatska nogometni fenomen, ako se mene pita i u svakom slučaju trebao bi biti nogometni kamp. Jer danas smo u BiH-u, ali ni hrvatska infrastruktura nije neki biser na tom području, rekao je Čeferin.  

Mario Stanić, bivši hrvatski reprezentativac, a danas dio tima Darija Šimića, za HRT je izjavio kako to nije jedina nelogičnost oko projekta HNS-a.

Barata se s oko 52 milijuna kuna koje je UEFA dostavila na račun HNS-a za izgradnju kampa. Od kampa se odustalo, sada je na računu 38 milijuna kuna, fali nekih 14 milijuna. U ovom trenutku to je pitanje za one u Savezu da nam objasne, ne meni, ne vama nego hrvatskoj javnosti gdje je ostatak novca, istaknuo je Stanić.