[VIDEO] Dalić: Nema slabih protivnika, a mi znamo što je naš cilj

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uoči puta u Moskvu izjavio je kako nemam posebnih želja za ždrijeb Svjetskog prvenstva.

Htio bih da izbjegnemo najbolje reprezentacije svijeta, kao što su Njemačka, Brazil i Argentina u grupnoj fazi. Nema slabih protivnika, 32 najbolje reprezentacije svijeta, a mi znamo što je naš cilj, rekao je Dalić.

Očekuje dobar rezultat jer tvrdi imamo tu kvalitetu. Ono što je najbitnije je da svi budu spremni i da napravimo prvi korak, to je da prođemo grupnu fazu, a onda ići korak po korak. Znam da možemo, da imamo pravu reprezentaciju i da ćemo to napraviti, uvjeren je izbornik.

Dalić je sjeo na klupu Vatrenih prije sedam tjedana. Reprezentaciju je preuzeo uoči puta za Ukrajinu. Uspješno ju je odveo kroz dodatne kvalifikacije i osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo.

Kad je krenulo vjerovao sam u reprezentaciju i sebe, to sam očekivao. Uvijek imam ambicije, kao i sada uoči Svjetskog prvenstva. U jednom danu mi se okrenuo cijeli život. Zasad sve ide super, nadam se da će tako biti i nakon SP-a, dodao je Dalić.

Prati naše nogometaše, svaki je dan u kontaktu s nekim od reprezentativca: Znam što im se događa, znam da su neki ozlijeđeni... Imamo još šest mjeseci do SP-a, imamo vremena napraviti provjeru igrača i izabrati najbolje.

Za odabir kampa čeka ždrijeb kad će se znati gdje će Hrvatska igrati, a izbore u HNS-u nije htio komentirati: Idem na ždrijeb, to je moj stav.