[VIDEO] Šimić o kandidaturi za čelo HNS-a: Za mene ima vremena

Na konferenciji za medije najavljeno je 47. izdanje malonogometnog turnira Kutija šibica. Na predstavljanju je bio i bivši hrvatski nogometni reprezentativac Dario Šimić, veliki ljubitelj Kutije.

Kutija je značila puno za moj nogometni razvoj. Kao klinac sam išao s tatom gledati Kutiju šibica, rastao sam uz nju i puno mi je pomogla. Poslije sam je igrao i osvojio, ona je jednostavno posebna, Liga prvaka za svakog malonogometaša, a puno je značila i za nas velikonogometaše, rekao je Šimić.

O drugim temama je rekao kako su problemi s isplatama plaća nogometašima  manji nego u prošlosti:  Imamo problem s dva kluba trenutačno, ali nadam se da će se to riješiti, kaže Šimić, predvodnik sindikalnog organiziranja nogometaša u Hrvatskoj.

Podržao je Infantina za predsjednika Fife i smatra da je u prvih godinu dana napravio dosta dobrih stvari, a općenito o stanju u našem nogometu kaže: Hrvatski nogomet ima dobri stvari, ali i stvari koje treba mijenjati. Ispred nas je prevažna utakmica, protiv Grčke, i sad moramo svi zajedno disati da prođemo, to je prevažno za hrvatski nogomet.

U razgovoru za talijanske medije najavio je kandidaturu za prvog čovjeka HNS-a: Ma rekao sam da ne želim previše o tome pričati, u budućnosti za kandidaturu ima vremena, a za sada je najvažnija utakmica protiv Grčke, da prođemo na SP. Vidjet ćemo, razgovaram sa svima, sa svim članovima Skupštine, mislim da su promjene potrebne, i to korjenite promjene, treba vratiti atmosferu, a onda ćemo vidjeti tko što može napraviti na tom planu. Ima načina, ali pustimo sad to, ne bih puno pričao o tome.

Mislim da smo mi jača momčad od Grčke, iako su Grci jako nezgodan protivnik. Mislim da je Dalić u ono malo vremena protiv Ukrajine vratio samopouzdanje, iako smo i protiv Ukrajine dosta visili, moglo je krenuti i u jednom i u drugom smjeru, smatra Šimić.

O informaciji da je HNS pregovarao s Carlom Ancelottijem Šimić je istaknuo: Nezgodno je izašla ta informacija prije ovako važne utakmice, ne želim vjerovati da je netko iz HNS-a pričao s Ancelottijem, treba dati maksimalnu podršku Daliću, koji je preuzeo momčad u nezgodnom trenutku. Mišljenja sam da mi imamo jako dobrih hrvatskih stručnjaka i da na čelu hrvatske reprezentacije treba biti hrvatski stručnjak.