Hrvatice čekaju Dansku: Nećemo se predati

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija u Zaprešiću igra četvrtu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Danske.

Izabranice Božidara Miletića nakon remija u Mađarskoj (2:2) nalaze se na trećem mjestu Skupine 4 s dva boda. Vodeća je reprezentacija Danske i Švedske s po tri boda.

Mislim da smo u Mađarskoj odigrali jako dobro i osvojili bod, a ne izgubili dva te se tako trebamo i ponašati. Moramo biti realni, taktički smo bili besprijekorni, pogotovo u fazi obrane jer nam Mađarice nisu stvarale stopostotne prigode. Možemo biti ponosni na cure, u ovakvoj je skupini jako zahtjevno doći do bilo kojeg boda. Za sva tri ponekad treba imati i malo sreće, a mi je nismo imali, osvrnuo se izbornik Miletić na Mađarsku.

O Danskoj, kao i Švedskoj, teško je birati riječi. Tamo je ženski nogomet gotovo na prvom mjestu, prodaju se na tisuće ulaznica za te kvalitetne reprezentacije u koje se mnogo ulaže. Danska dolazi u najboljem sastavu, premda nije ispalo korektno od njih što se utakmica u Švedskoj nije odigrala jer nas to sada stavlja u neravnopravan položaj u pripremi utakmice. Mi smo se i fizički i psihički potrošili u Mađarskoj, a one će biti svježe i spremne za utakmicu, ističe izbornik.

Hrvatska ima dosta problema u svom kadru zbog ozljeda i kartona.

Mi ionako često moramo tako kompletirati momčad i smišljati nove pozicije kako bismo složili ekipu i stvorili suparnicama probleme. U Zaprešiću će možda biti i težak teren, a Dankinje su tehnički, taktički i fizički na visokoj razini. Međutim, nećemo se predati i uz malo sreće mogli bismo napraviti probleme Danskoj, zaključio je izbornik.

Utakmica između Hrvatske i Danske počinje u 18 sati.