Hrvati bez četvrtfinala trećeg dana juniorskog SP-a u Zagrebu

Trećeg dana Svjetskog juniorskog prvenstva u judu, koje se održava u Zagrebu, nastupilo je šest hrvatskih judoka, a nitko nije uspio dogurati do četvrtfinala.

Dan u Domu sportova je još jednom počeo dobro jer je Lucija Babić u kategoriji do 63 kilograma pobijedila u meču protiv Kazahstanke Narynove, kao i Antonio Garašić Ernješ (do 90 kg) protiv Srbina Ćirkovića. Pobjedu je upisao i Josip Kokeza (do 90 kg) protiv Finca Hannule kroz "golden score", ali se pokazalo da je to bilo i posljednje slavlje hrvatskih judoka u petak.
 
Babić je u 2. kolu išla na prejaku Nizozemku Vermeer, koja je wazarijima otišla sve do finala. Anđela Violić (do 70 kg) je bila nepažljiva i hansuko-makeom izgubila od Kanađanke Portuondo-Isasi, a Lara Kliba (do 63 kg) je borbu protiv Nizozemke Gorissen odvela do "golden scorea", ali su suci procijenili da je zaslužila kaznu zbog koje je ispala s prvenstva.
 
Mia Mihovilović (do 70 kg) je ipponom  ispala od Mađarice Lorinc, dok je Kokeza poraz wazarijima upisao od Ukrajinca Šepela. Naposljetku je i Garašić Ernješ ispao nakon poraza ipponom od budućeg finaliste Florentina iz Dominikanske Republike i tu je bio kraj dana što se tiče hrvatskih predstavnika.

U subotu 21. listopada je posljednji dan individualnih natjecanja, svečano otvorenje prvenstva je u 16.30 sati, a na tatami izlaze četiri hrvatske judoke.