[VIDEO] Matteoni: Hrvatskoj nedostaje natjecateljski naboj

Hrvatska riskira da ne ide u Rusiju, izgubili smo drugu utakmicu u posljednje tri i kompromitirali smo sve dobro što smo ranije napravili u kvalifikacijama, rekao je Robert Matteoni, komentator Sportskih novosti u emisiji Hrvatska uživo.

Izbornik Ante Čačić je nakon poraza izjavio kako je zadovoljan igrom usprkos porazu. Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je s 1:0 u Turskoj i tako kompromitirala odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Čačićeve izjave se mogu tumačiti kao stvaranje alibija i bolje atmosfere kako bi se za dvije najvažnije utakmice koje slijede stvorilo bolje ozračje, rekao je Matteoni.

Hrvatskoj nedostaje natjecateljski naboj. Reprezentacija se mora više emotivno isprsiti, pogotovo sada kada možemo propustiti Svjetsko prvenstvo.

Ova reprezentacija ima ozbiljne tehničko, taktičke probleme. S našim igračima, nije normalno da imamo ovakve probleme u realizaciji. Vezni igrači su među najbolji u svijetu. Problem je izostanku sustavu u igri. Oslanjamo se na talent igrača, improvizaciju i inspiraciju u određenom trenutku. Kada se to zaustavio dolazi do problema jer nemamo sustava igre.

Hrvatska je dva dana ranije igrala dvoboj protiv Kosova i pobijedila 1:0 golom Vide.

U ovom trenutku, plaćamo danak jer nismo u posljednje dvije godine radili na stvaranju automatizma u igri. Turska je igrala više na lijevu stranu Hrvatske jer su detektirali tamo svoj prostor za napad. To je jedna priprema, za koju naš izbornik nije imao plan B, zaključio je. 

U razgovoru je bilo i priče o odgođenoj utakmici protiv Kosova.