Alkar Alen Poljak osvojio Čoju

Alkar Alen Poljak je sa 7 punata osvojio Čoju, drugo prednatjecanje uoči 302. Sinjske alke. Pobjednikom je postao nakon dva pogotka u sridu i jednog u jedan.

Vojvoda Ante Vučić pobjedniku je u znak pobjede na koplje privezao 311 centimetara crvene čoje. Viteško alkarsko društvo pobjednika Čoje i njegovog momka Josipa Vučića nagradilo je brončanim plaketama Alke, a pobjedniku je pripalo i 20 tisuća kuna.

Alen Poljak je debitant ovogodišnje Alke. Potječe iz alkarske obitelji, njegov otac Ante bio je alkar 37 godina, a u povijest Alke upisan je kao slavodobitnik koji je 2006. godine u sve tri trke pogodio u sridu.

Pobjednik 302. Bare, prvog prednatjecanja Alke održanog u petak, je Jure Domazet Lošo, koji je nakon tri trke i pripetavanja osvojio 9 punata. Pobjedniku Bare alkarski vojvoda na koplje je privezao 2 metra zelenog sukna, koje simbolizira pravo alkara na košnju u Sinjskom polju. Pobjedniku je pripala i brončana plaketa Alke, te 20 tisuća kuna.

Natjecanje na Bari i Čoji odvija se po istim pravilima kao i na Alci, ali bez svečane alkarske odore. U natjecanju na Bari i Čoji u trećoj trci ne isključuju se alkari, bez obzira na broj osvojenih punata u prve dvije trke.

Sutra u 16.30 minuta počinje natjecanja za slavodobitnika 302. Sinjske alke, a iz svečane alkarske lože natjecanja će pratiti cijeli državni vrh.