Prodaje se Fiorentina zbog nezadovoljstva navijača

Vlasnici talijanskog nogometnog prvoligaša Fiorentine, članovi kojega su trenutačno i trojica hrvatskih igrača Nikola Kalinić, Milan Badelj i Hrvoje Milić, obitelj Della Valle odlučili su prodati klub, a kao razlog su naveli nezadovoljstvo navijača načinom na koji se upravlja.

Vlasnici Fiorentine, imajući u vidu nezadovoljstvo navijača, objavljuju kako su u potpunosti spremni napustiti klub i prepustiti ga onima koji će ga voditi na adekvatniji način. Vrijeme je da oni koji vole ljubičasti dres i koji misle da mogu uspješnije voditi klub izađu iz anonimnosti,
stoji u klupskom priopćenju.

Obitelj Della Valle, inače vlasnici tvornice cipela, preuzeli su upravljanje klubom 2002., kada je Fiorentina zbog financijskih problema bila u četvrtoj ligi te se posljednjih godina momčad iz Firence ustabilila u gornjoj polovici ljestvice Serie A.

No, navijači su nezadovoljni jer se već duže vrijeme špekulira s odlascima najboljih igrača među kojima je i naš reprezentativni napadač Kalinić, kao i španjolski veznjak Borja Valero, koji je ljubimac navijača. 

Stoga su prošloga tjedna na stadionu osvanuli transparenti na kojima je pisalo:
Prodali biste i dim svijeća i Della Valle odlazite.