Željko Jerkov novi predsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca

Bivši košarkaški reprezentativac i olimpijac Željko Jerkov (63) izabran je za novog predsjednika Hrvatskog kluba olimpijaca (HKO) s mandatom do kraja Igara u Tokiju 2020.

Bivši legendarni košarkaš splitske Jugoplastike i nositelj zlatnog i srebrnog odličja sa Igara u Moskvi 1980. i Montrealu 1976. naslijedio je sedmerostrukog olimpijca i ponajboljeg hrvatskog stolnotenisača Zorana Primorca koji je dužnost predsjednika Hrvatskog kluba olimpijaca obnašao proteklih osam godina.

Željko Jerkov je postao petim predsjednikom HKO-a, a prije njega tu su dužnost obnašali Zlatko Šimenc (1993. - 1999.), Perica Bukić (2000. - 2004.), Stojko Vranković (2005. - 2008.) i Zoran Primorac (2009. - 2017.).

Za dopredsjednike Kluba na Izbornoj skupštini izabrani su: Samir Barač, Danira BilićTomislav Paškvalin i Milivoj  Bebić, koji su ujedno i članovi Upravnog odbora HKO-a zajedno s Aramisom Naglićem, Marinom Lovrovićem, Dubravkom ŠimencomRencom Posinkovićem, Kornelijom Kvesićom, Marijom Anzulović, Pericom BukićemJosipom Reićem.

Dužnost glavnog tajnika HKO-a i nadalje će obnašati boksački olimpijac Damir Škaro.