Čačić: Opet smo na početku; Badelj: Pokazat ćemo karakter

Nedostajalo nam je preciznosti i energije, ništa od onoga što smo željeli nismo ostvarili, kazao je nakon poraza kod Islanda  u kvalifikacijama za SP izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić. 

Nismo uspjeli ostvariti kontrolu lopte i dobiti sigurnost u dodavanjima. Dojam je da su domaćini imali više energije, puno ničijih lopti bile su njihove. Na kraju se dogodio prekid i taj gol. Sad smo opet na početku, s jednom dobrom startnom pozicijom. Imamo do kraja četiri utakmice, držimo dobru poziciju. Vjerujem da ćemo u te četiri utakmice potvrditi da Hrvatska s pravom želi biti prva u skupini.

Govorili smo da igramo protiv respektabilne ekipe. Nismo imali dovoljno energije za jednu ovakvu utakmicu, nedostajalo je puno više preciznosti i puno više otkrivanja. Agresivna igra Islanđana nam nikako nije odgovarala, istaknuo je da se nešto pita i protivnika.

Ne smijemo pognuti glavu, novi izazovi čekaju već u rujnu. Bit ćemo ekipiraniji i sigurno bolji.  Ovo je bilo slabije izdanje, ne trebamo tražiti alibi. Mislim da nisu bili ključni neki detalji, nego to što se Hrvatska nije uspjela od prve minute nametnuti, zaključio je Čačić.Milan Badelj kaže: Nismo loše krenuli, ali onda smo jednostavno postali nervozni kad smo vidjeli da ne stvaramo šanse. Na kraju ovaj gol, ne smijemo to dopustiti. Zakomplicirali smo komotnu situaciju, srećom imamo još četiri utakmice da osiguramo SP u Rusiji. Nismo se dobro snašli protiv njihovog visokog presinga, iako smo očekivali takvu utakmicu. Možda smo se mogli malo više otvoriti.

Vjerujte u nas i mi ćemo ipak na kraju pokazati karakter i biti tamo gdje trebamo biti, pozvao je navijače.