Jeličić: Ovi igrači zaslužuju nekoga tko će ih voditi na pravi način

Hrvatska je u Reykjaviku poražena od Islanda, koji nam je tako uzvratio za zagrebački poraz. Naš stručni komentator Joško Jeličić smatra da se u igri Vatrenih vidi nedostatak ideje, ali ističe i nepostojeće reakcije izbornika na zbivanja na terenu.

Jeličić smatra da često jednostavno nemamo jasnu ideju: Dugoročno gledajući stvari se pokažu u pravom svijetlu. Previše puta smo se skrivali ispod rezultata nakon loših izvedbi, a ovo je rezultat toga. Mi nemamo jasnu ideju, dosta se mučimo u organizaciji igre. Došlo je vrijeme da ne možemo stvari gurati pod rezultat, sad pobjede nema. Pokazalo se u određenim segmentima utakmice da naš izbornik dobro priprema utakmicu, ali reakcije na zbivanja na terenu nema, ili se ne prepoznaju, ili su reakcije  kasne, ili ih uopće nema...

Prva promjena u redovima Vatrenih bila je u 63. minuti, a onda sljedeća tek u 88. minuti.

Kad se tako nešto ponavlja stalno onda vidimo da nemamo reakciju. Volio bih vidjeti da neki drugi napadač izađe u 63. minuti, a da to nije Kalinić. Ulaskom Brozovića smo podigli ritam, ali nakon toga energetski smo se potrošili. Imamo širinu na klupi, reakcija je morala doći. Ovo je 15. put da nema reakcije s klupe, da se ne prepoznaje tijek igre. Istina, bili smo hendikepirani, pogotovo u zadnjoj liniji. Bilo je puno problema u igri, no na kraju rezultat je uvijek pravedan, rekao je Jeličić.

Puno je pričao, a malo je rekao. Nemamo energiju, a nema izmjena u pravo vrijeme. Krajnje je vrijeme da se neke stvari mijenjaju. Mi smo ovdje, u ovoj skupini, daleko najbolja reprezentacija. Mi imamo potencijal za ozbiljan rezultat u Rusiji. Možda je ovo bio loš dan, ali u Rusiji na to nemamo pravo. Ovi igrači zaslužuju nekoga tko će ih voditi na pravi način, osvrnuo se Jeličić na izjavu izbornika Čačića nakon utakmice.

O Islandu kaže: Imponira njihova disciplina i radna etika, kako daju sve od sebe. Oni su se od 70. minute bitno digli, sve što su kreirali je plod tog pritiska od 70. do 90. minute.