[VIDEO] Čačić za HRT: Island je kvalitetan, ali od početka idemo po pobjedu

Kratke pripreme su iza Hrvatske, koja danas protiv Islanda igra jednu od najvažnijih utakmica u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. U slučaju pobjede odvojili bi se i učvrstili prvo mjesto, a ako bi izgubili Island bi se bodovno izjednačio s Vatrenima.

Utakmicu Island - Hrvatska od 20.45 gledajte na Prvom programu, a emisija uoči dvoboja počinje u 20.05.

Uoči važnog ogleda Drago Ćosić razgovarao je s Antom Čačićem.

Ova utakmica je na kraju natjecateljske sezone, većina igrača igra u jakim ligama, velik broj njih je osvajao nacionalna prvenstva, imamo pobjednike Lige prvaka. Dakle imamo određenih poteškoća, Mandžukić još osjeća onaj svoj gležanj, znajući ga stisnut će zube. S obzirom na sve okolnosti koje su pratile igrače moram biti zadovoljan, atmosfera je dobra i igrači su koncentrirani na utakmicu. Domaćin će učiniti sve da dođe do tri boda i izjednači se s nama na ljestvici, a ima momčad za svaki respekt. No Hrvatska neće ustuknuti u namjeri da ode na SP kao prva momčad skupine. Mi moramo odgovoriti na njihovu agresiju i htjenje, to dosad kod nas nije izostajalo. Ako tako bude i danas, naša kvaliteta doći će do izražaja, smatra izbornik.

Nedostaju nam čak šestorica igrača, ali Čačić nije zabrinut.

Rado bih da su ti igrači ovdje i da su zdravi, ali nisu. Hrvatska ima velik broj kvalitetnih igrača, puno njih je igralo sezonu za pohvalu. Zato sam optimističan, dobro ih poznajem biram ih tako kao ih biram i mislim da sam s pravom sam optimističan. Imaju strast i veselje igranja u hrvatskom dresu, a imaju i motiv da odu na SP.

Sve bitne detalje koji krase Island smo evidentirali  i s njima smo upoznali naše igrače. No svaka utakmica je za sebe, ne možeš sve predvidjeti, nogomet ne bi bio tako interesantan kad bi se sve moglo znati unaprijed.

Samo Island od četiri vodeće momčadi u našoj skupini nije još gubio bodove kod kuće.

Činjenica ja da su izgubili jednu utakmicu, i to od nas, što znači da su zaista dobra reprezentacija. Imaju veliko zajedništvo, entuzijazam, upečatljive igre na Euru, gdje su bili ugodno iznenađenje, imali su tamo i utakmicu više od nas. Dobro su krenuli u kvalifikacije, samo su na Maksimiru izgubili, nadam se da će se to ponoviti.

Hrvatska ide pobijediti, tako ćemo se postaviti od prve minute, nastojat ćemo dominirati u sredini terena, kontrolirati loptu i kombinirati za igrače u vršku napada, zaključio je Čačić.