[VIDEO] Čačić: Miran sam, znam da igrači neće zakazati

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom kvalifikacijska je utakmica za plasman na Svjetsko prvenstvo protiv Islanda u Reykjaviku.

Utakmica se igra od 20.45 uz prijenos na Prvome programu HTV-a i u streamu na našem portalu. Uvodna emisija počinje u 20 sati.

Iako zbog ozljeda nedostaju mnogi prvotimci, momčad čije su udarne snage Luka Modrić, Mario Mandžukić i Ivan Perišić, s pravom se smatra favoritom, no domaćini bodreni sjajnim navijačima uvijek su bili neugodan suparnik.

Dobro smo upoznati s islandskim načinom igre. Imaju dobre prekide, udarce iz kuta, ubacivanja s distance i poludistance, čak i iz auta. Naglasili smo igračima kako osujetiti takve pokušaje. Najveća im je snaga zajedništvo, drže se kolektivne igre od početka do kraja, rekao je izbornik Ante Čačić pa dodao: Bude li Hrvatska u tom segmentu na svojoj razini, onda bi kvaliteta, koja je nesporno na našoj strani, trebala doći do izražaja.


Drugi je to dvoboj s Islanđanima u ovim kvalifikacijama. Prošle su ih godine Vatreni svladali u Zagrebu 2:0.

Bitno je u svaku utakmicu ući odgovorno, bez podcjenjivanja suparnika, ali i sebe, te učiniti sve za prezentaciju vlastite kvalitete. Kroz kontrolu i dominaciju pokušat ćemo stvarati situacije za realizaciju. Hrvatska će kao i svaki puta nastojati doći do pobjede, istaknuo je izbornik.


Pohvalio je nove igrače u reprezentaciji, Ivana Santinija, Marija Pašalića i Franka Andrijaševića. Zaista sam miran, imamo kvalitetne i karakterne momke, koji sa strašću i ponosom igraju za naš hrvatski dres. Znam da neće zakazati jer nam je svima želja staviti momčad na prvo mjesto, zaključio je Čačić.