Nastavljaju se problemi za Čačića: Ozlijeđen i Lešković

Hrvatska nogometna reprezentacija danas je, nakon jučerašnjih nogometnih Oscara, nastavila s pripremama za kvalifikacijski dvoboj s Islandom.

Nažalost, vijesti o zdravstvenim problemima i dalje se nižu. Jučer je otpao vratar Danijel Subašić, a danas doznajemo da će dvoboj u Reykjaviku vjerojatno propustiti i Marko Lešković, koji je dobio nezgodan udarac u kvadriceps.

U svakoj utakmici netko nam je nedostajao i uvijek smo pronalazili rješenja unutar momčadi, imamo dovoljno igrača za sve zadatke. Siguran sam da ćemo krenuti u utakmicu u dobrom raspoloženju. Oko sastava još razmišljam, o početnoj opstavi odlučit ću nakon preostalih treninga, optimističan je ipak izbornik Ante Čačić.

Island nakon pet kola ima tri boda manje od Hrvatske i prva je momčad koja je za petama vodećoj reprezentaciji u kvalifikacijskoj skupini I.

Ovo je najteža skupina kvalifikacija, a Hrvatska nikada nije imala teži put na Svjetsko prvenstvo. Međutim, Hrvatska nema pravo na uzmak i mora u svakoj utakmici tražiti bodove kako bismo ispunili svoju želju i završili prvi u skupini. Island je bio dojmljiv na EP-u, izbacio je Englesku, u našoj su skupini izgubili samo od nas te ima kontinuitet dobrih igara, analizirao je uspjehe suparnika Čačić.

Iako su glavni hrvatski nogometaši bili u akciji sa svojim klubovima do zadnjeg dana sezone, izbornik vjeruje da umor neće predstavljati problem njegovoj momčadi.

Mi imamo sve što treba za dobru utakmicu protiv motiviranih domaćina i ja sam optimist. Sezona je bila naporna za mnoge naše igrače, no mnogi su također došli kao osvajači raznih trofeja i to nam može biti samo dodatni plus. Siguran sam da žele okruniti sezonu dobrom utakmicom na Islandu, zaključio je izbornik.

Dvoboj s Islandom u kvalifikacijama za SP 2018. hrvatska nogometna reprezentacija igra u nedjelju u 20.45, a prijenos ćete moći pratiti na našem Drugom programu.