NK Rudeš sve dogovorio s Alavesom, postaje filijala kluba iz Baskije

Hrvatski nogometni drugoligaš Rudeš dogovorio je desetogodišnju suradnju sa španjolskim prvoligašem Alavesom u sklopu koje će dobiti novac za ulazak u Prvu ligu, a zauzvrat postati filijala kluba iz Baskije.

Rudeš se pretvorio u strateškog partnera Deportivo Alavesa za područje Balkana. Suradnja ima financijski, sportski, organizacijski i administrativni karakter te je potpisana na 10 godina uz mogućnost produženja, priopćio je Deportivo Alaves.

Klub iz grada Vitorije ove se sezone vratio u Primeru nakon 10 godina te se dva kola prije kraja prvenstva nalazi na desetom mjestu. Krajem mjeseca će igrati u finalu Kupa Kralja protiv Barcelone. Rudeš, klub osnovan 1957. u zapadnom dijelu Zagreba, vodeća je momčad hrvatske druge lige s ambicijom ulaska u viši rang natjecanja.

Alaves i Rudeš su u studenom dogovorili suradnju koja je sada i formalizirana.

Grupo Baskonia-Alaves, vlasnik Deportivo Alavesa ima široko iskustvo u sportskom upravljanju te će svoju metodologiju prenijeti na balkanski klub
, stoji u priopćenju Alavesa.

Metodologija se odnosi na traženje talentiranih igrača, njihov razvoj, upravljanje klubom, prodaju ulaznica, marketing i odnose s javnošću.

Prema ugovoru, Alaves će imati ekskluzivno pravo dovođenja igrača iz Rudeša, navodi Alaves.