[VIDEO] Ovacije za Rakitića: Mascheranu dao da puca penal

Pokušat ćemo pobijediti sve do kraja i nadati se da će Real negdje izgubiti bodove, rekao je hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, nakon što je u trijumf Barcelone 7:1 nad Osasunom ugradio dvije asistencije i prepustio izvođenje kaznenog udarca Javieru Mascheranu kako bi Argentinac postigao svoj prvi pogodak u dresu katalonskog kluba.

Htio sam pucati penal, no Gerard Piqué mi je rekao da ga prepustim Mascheranu, a predsjednika uvijek treba slušati, izjavio je 29-godišnji Rakitić komentirajući svoj potez.

Igrači Barce od milja Piquea zovu 'presi', a nadimak je dobio otkako se počelo javno pričati o tome kako bi jednog dana trebao zasjesti u predsjedničku fotelju katalonskog kluba. Rakitić je, pak, izvođač jedanaesteraca kada na travnjaku nisu Messi, Neymar i Suarez.
Imao je Pique pravo. Cijeli stadion je htio da ga prepustim Mascheranu, istaknuo je Rakitić koji je nakon utakmice objavio na društvenim mrežama fotografiju koja prikazuje kako je Argentinac zagrlio nakon što je zabio svoj prvi gol za Barcelonu.

Čestitam ti na prvom golu. Nadam se da nećemo čekati sljedećih 319 utakmica za opet zabiješ, poručio mu je hrvatski nogometaš.

Javier Mascherano igra za Barcelonu od 2010. godine a prvi pogodak je zabio nakon što je za 'Blaugranu' odigrao 25.788 minuta.