[VIDEO] Nibali s osam sekunda prednosti osvojio Tour of Croatia!

Talijanski biciklist Vincezo Nibali, član momčadi Bahrain Merida, pobjednik je trećeg izdanja utrke Tour of Croatia koja je danas završila u Zagrebu.

Nibali je u posljednjoj, šestoj etapi, 147 kilometara dugačkoj dionici od Samobora do Zagreba, osvojio četvrto mjesto, što je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu sa osam sekunda prednosti. Uoči ove etape, koja je trebala biti revijalna, zaostajao je dvije sekunde za do danas vodećim  Rosonom Garcijom, no dobrim taktičkim potezima uspio je doći do trijumfa.

Posljednja etapa pripala je Talijanu Sachi Modolu (UAE Team Emirates), koji je nastup na utrci po Hrvatskoj okončao s dvije etapne pobjede, nakon što je slavio i u prvoj dionici od Osijeka do Koprivnice.

Drugi je bio njegov momčadski kolega Slovenac Jan Polanc, dok je treće mjesto osvojio Nizozemac Boy Van Poppel iz Trek - Segafreda.

Nibali je u ukupnom poretku slavio ispred Španjolca Jaimea Rosona Garcie (Caja Rural - Seguros RGA), dok je treći bio Čeh Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice).

Od hrvatskih predstavnik Radoslav Rogina osvojio je 11. mjesto, a Matija Kvasina ciljem je prošao 17.

Nibali je tako postao treći pobjednik Tour of Croatia nakon što je prošle godine pobijedio naš Matija Kvasina, a 2015. godine Poljak Maciej Paterski.