Bivša zvijezda NFL-a izvršila samoubojstvo u zatvoru

Bivša zvijezda američkog nogometa i igrač New England Patriotsa Aaron Hernandez (27) pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji gdje je izdržavao kaznu doživotnog zatvora zbog ubojstva.

Policija je objavila kako je Hernandez samoubojstvo izvršio vješanjem. 

Hernandez se objesio koristeći plahtu, koju je zakačio za prozor, poručili su iz zatvora Souza Baranowski Correctional Center u Shirleyju u saveznoj državi Massachusetts.

Policija istražuje cijeli slučaj, a iz zatvora su poručili kako Hernandez nije pokazivao znakove depresije, a nije ostavio nikakvu oproštajnu poruku.

Da je pokazivao ikakve suicidalne sklonosti, već odavno bi ga premjestili na psihijatriju, poručili su iz zatvora.

Obitelj je šokirana, a njegov bivši agent Brian Murphy ne vjeruje da se radio o samoubojstvu.

Nema šanse da si je Aaron oduzeo život, ne vjerujem u službeno priopćenje. 'Chico' nije bio svetac, međutim nikada si ne bi oduzeo život, kazao je Murphy.

Bivši član New England Patriotsa u travnju 2015. osuđen je na sudu u Bostonu na doživotni zatvor zbog ubojstva s predumišljajem svog prijatelja Odina Lloyda u lipnju 2013. godine.

Ubijeni Lloyd je bio dečko Hernandezove sestre s kojom je imao malo dijete. Hernandez je likvidirao Lloyda jer je znao previše o incidentu i pucnjavi u kojoj je sudjelovao 2012. godine. Tužiteljstvo je naglasilo kako je Hernandez planirao ubojstvo, a potom sve pokušao sakriti. 

Tijelo 27-godišnjeg Odina Lloyda pronašli su u industrijskom parku ni pet minuta vožnje od Aaronova velebnog stana u New Attenboroughu. Bio je prosviran sa šest metaka ispucanih iz blizine.

Nakon dvije godine suđenja, 135 saslušanih svjedoka i 439 ročišta Hernandez je osuđen na doživotni zatvor bez prava na pomilovanje.

Hernandez je bio jedan od najvećih mladih talenata NFL-a i imao je petogodišnji ugovor s Patriotsima vrijedan 40 milijuna eura. Nakon saznanja o optužnici klub je raskinuo ugovor.