Vatreni u Tallinnu, Perišić kapetan: Nitko ponosniji od mene

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra gostuje u Talinnu u prijateljskoj utakmici protiv Estonije, a izbornik Ante Čačić je na taj put poveo 16 reprezentativaca.

Kapetansku ulogu preuzeti će Ivan Perišić, prednost će dobiti oni bez minutaže u Maksimiru, ali valja podsjetiti kako su naši u vrlo sličnom izdanju prije 5 mjeseci, uvjerljivo s 3:0, slavili u Belfastu.

Bio sam tužan što nisam mogao igrati protiv Ukrajine u Zagrebu, niko nije to više htio od mene. Sutra nas čeka prijateljska utakmica protiv Estonije, imam tu čast da ću prvi put voditi ekipu kao kapetan i niko neće biti ponosniji od mene sutra, rekao je Ivan Perišić.

Snažni smo, imamo dovoljno igrača koji mogu zamijeniti one koji nisu sada s nama. Vidjelo se to i na Europskom prvenstvu, a siguran sam da će svi dati 100 posto od sebe, istaknuo je hrvatski reprezentativac.


Hrvatska je već 8 puta igrala s Estonijom, pa će tako našoj reprezentaciji ovo biti čak peto gostovanje u Tallinu.

Ovo je još jedna prilika igračima koji nisu u prvom planu da potvrde da su s pravom u reprezentaciji i da su njezin dio. Svi mogu dati svoj obol, kao što su to činili i do sada te očekujem motiviranu, odgovornu i discipliniranu Hrvatsku koja će težiti dobroj igri i tražiti dobar rezultat, izjavio je izbornik Čačić nakon posljednjeg treninga u Tallinnu u ponedjeljak.

U Estoniju nisu putovali Subašić, Modrić, Rakitić, Mandžukić, N. Kalinić i Brozović pa će šansu dobiti igrači s manje minuta u nacionalnom dresu, baš kao što je to bio slučaj u studenome u Belfastu kada je naša reprezentacija u sličnom sastavu svladala domaću Sjevernu Irsku sa 3:0.

Hladnoća i vjetar nisu baš ugodni, ali nadam se da su se igrači oporavili i odmorili. Sve u svemu, ima se što vidjeti u gradu i zadovoljni smo. Meni ovakve prijateljske utakmice pokažu mnogo i rado ih igram. Svaka utakmica daje određene odgovore ukoliko postoje spremni upitnici. Tako slažemo momčad za ostatak kvalifikacija. Ne bježim od uloge favorita ni protiv jačih suparnika, a Estonija je domaćin, ima stopera iz Liverpoola i gledali smo njihovu utakmicu s Ciprom.
Kod kuće su svima bili tvrd orah. I nama je uvijek bilo teško u Estoniji, a izborniku Bariću zagorčali su početak kvalifikacija u Osijeku. Hrvatska će, međutim, dati sve od sebe te će kao i uvijek naglasak staviti na svoje sposobnosti. Hrvatska je svakome veliki poticaj i svi su motivirani da protiv Hrvatske budu što je moguće bolji. Ne očekujem laganu utakmicu, ali očekujem da se naši igrači tome suprotstave maksimalnim angažmanom, zaključio je izbornik. 

Prijenos pratite sutra od 18 sati na Drugom programu i na streamu.