Pacult više nije trener Cibalije

Trenutačno posljednjeplasirana momčad 1. HNL u potrazi je za novim trenerom nakon što je objavljeno da Vinkovce napušta austrijski stručnjak Peter Pacult (57).

Pacult je vinkovački klub preuzeo u siječnju ove godine i pod njegovim vodstvom u prvih pet kola osvojen je samo jedan bod.

Pacult je debitirao na klupi u dvoboju protiv Intera iz Zaprešića koji je završio 1:1, a potom su Vinkovčani nanizali četiri poraza uz razliku pogodaka 1:7 (Dinamo 1:2, Split 0:1, Istra 1961 0:2, Osijek 0:2).

S trenerom je dogovoren sporazumni razlaz. HNK Cibalia Vinkovci zahvaljuje g. Pacultu na velikoj volji i energiji koje je pokazao preuzevši klupu Cibalije, ali nažalost rezultati nisu bili na razini očekivanih, te je obostrano zaključeno kako je potrebna nova promjena na klupi. Klub je u potrazi za novim trenerom, a njegovo ime biti će poznato uskoro, stoji na službenoj Facebook stranici Cibalije.

Cibalija se trenutačno nalazi na začelju Prve HNL s devet bodova, sedam manje od pozicije koja osigurava dodatne kvalifikacije, te 14 bodova manje od zone spasa.

Miroslav Gagro, predsjednik uprave HNK Cibalia Vinkovci, održao je konferenciju za medije povodom raskida suradnje s trenerom.