EP: Finala Žunić, Horvat i Šimić iskorak su za hrvatsku atletiku

Hrvatska atletska reprezentacija Beograd napušta bez medalje, no tri finala naših predstavnika na Europskom dvoranskom prvenstvu ocijenjena su kao uspjeh.  

Najbolji plasman ostvario je Stipe Žunić u bacanju kugle osvajanjem 5. mjesta, slijede ga plasmanom na 7. mjesto Ivan Horvat u skoku s motkom i Ana Šimić u skoku u vis. Ivana Lončarek došla je do polufinala na 60 m prepone, a u kvalifikacijama su zapeli Zvonimir Ivašković na 60 m, Mateo Ružić na 400 m i Filip Mihaljević u bacanju kugle.

Iskorak su tri finala u odnosu na prošlo prvenstvo kada smo imali jedno finale. Usto prošli smo put nastupili s troje, a sada sa sedam atletičara i to je iskorak, rekao je predsjednika Hrvatskoga atletskog saveza Ivan Veštić naglasivši kako zbog ozljeda u Beogradu nismo mogli računati na dva jaka aduta, Andreu Ivančević i Blanku Vlašić.

Minimalni je cilj bio jedno finale, a maksimalni jedna medalja. Svejedno, s tri finala napravili smo kvalitativni iskorak, ističe izbornik atletske reprezentacije Mladen Katalinić.

Žunić je u subotnjem finalu svoj najbolji hitac 21.04 m izveo u petoj seriji i tada je izbio na treće mjesto, no uskoro su ga pretekli Čeh Tomaš Stanek (21.43m), a u šestoj seriji i Portugalac Canko Arnaudov (21.08m).

Emocije su se smirile. Sama činjenica da bi s ovim rezultatom bio šesti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru govori sve. Bilo je kvalitetno natjecanje i ludnica. Ne mogu biti ništa drugo nego ponosan i motiviran za dalje, rekao je Žunić.