[VIDEO] Lončarek: Pao mi je kamen sa srca, a druga utrka mi je uvijek bolja

Ivana Lončarek je sa šest stotinki sekunde slabijim vremenom od osobnog rekorda izborila polufinale discipline 60 metara s preponama na Europskom dvoranskom atletskom prvenstvu u Beogradu.

Sad mi je pao kamen sa srca. Nije baš rezultat koji sam priželjkivala, ali nije ni puno slabije od osobnog. Rano sam se digla, došla tu u 10 sati. Obično mi druga trka bude puno bolja, ovo bude tonus i zagrijavanje za poslije, a i imali smo dosta krivih startova pa smo dugo čekali na startu, rekla je našem izvjestitelju, objasnivši: Malo starter dugo drži, malo se slabije čuje, ali dobro.

Šest stotinki slabije vrijeme od osobnog rekorda nije previše: Pa da, to je sitnica na preponama, jedna prepona u koju malo slabije uđeš i izgubiš tih šest stotinki. Bilo je natjecanja gdje sam imala kvalifikacije i polufinale u razmaku od nekoliko sati, nije to neki problem.

Polufinalne utrke na 60 m s preponama na programu su već u 16.30 sati, dok će najboljih trčati u finalu od 19.55 sati.

Osim Lončarek, u poslijepodnevnom će dijelu programa od 17 sati Ivan Horvat nastupiti u finalu skoka s motkom, a od 17.30 sati će Ana Šimić imati kvalifikacije u skoku u vis. Prijenos na Drugom programu počinje od 16.40.