[VIDEO] EP: Ivana Lončarek bez finala na 60 metara prepone

Hrvatska atletičarka Ivana Lončarek nije se uspjela plasirati u finale utrke na 60 metara prepone na Europskom dvoranskom prvenstvu koje je svečano otvoreno u Beogradu, podijelivši 10. mjesto u polufinalu.

Lončarek je u svojoj polufinalnoj skupini podijelila peto mjesto s Nizozemkom Sharonom Bakker, nakon što su obje ciljem prošle u vremenu 8.20 sekundi, a u finale su se plasirale po najbolje četiri preponašice iz svake od dviju skupina. Hrvatska atletičarka je trčala u prvoj polufinalnoj skupini u kojoj je četvrto mjesto osvojila Šveđanka Susanna Kallur s vremenom 8.12 sekundi, koliko je Lončarek trčala u jutarnjim kvalifikacijama.

Imala sam zaista peh danas. Zapela sam i na četvrtoj i na petoj preponi, i tu je bio kraj. Dobro sam startala, koncentrirala sam se maksimalno, dobro sam se osjećala ali eto, događa se. Polufinale je bilo osnovni cilj, i to sam ostvarila. Borila sam se za finale i nisam bila daleko, no na žalost nisam uspjela, prepone su rulet. Ali, neću žaliti, okrećem se ljetnoj sezoni, nadam se da će ona biti još bolja
, rekla je  Lončarek.

Najbrža u polufinalu bila je Bjeloruskinja Alina Talay (7.86), ispred Njemice Cindy Roleder (7.89) te Ukrajinke Hanne Ploticyne i Njemice Pamele Dutkiewicz (7.92).

Ranije u petak u kvalifikacijama na 400 metara nastupio je Mateo Ružić, koji nije izborio plasman u polufinale.


Osim Lončarek, u poslijepodnevnom će dijelu programa od 17 sati Ivan Horvat nastupiti u finalu skoka s motkom, a od 17.30 sati će Ana Šimić imati kvalifikacije u skoku u vis.

Atletičarke, 60 m prepone - polufinale:
1. Alina Talay (Bje) 7.86 sekundi Q
2. Cindy Roleder (Njem)     7.89 Q
3. Hanna Ploticyna (Ukr)    7.92 Q
3. Pamela Dutkewicz (Njem)  7.92 Q
5. Nadine Visser (Niz) 7.96     Q
6. Ricarda Lobe (Njem)     8.00     Q
 7. Isabelle Pedersen (Nor)  8.02    Q
8. Elisavet Pesiridou (Grč) 8.10
9. Susanna Kallur (Šve)     8.12    Q
---------------------------------------------
10. IVANA LONČAREK (HRV) 8.20   
10. Sharona Bakker (Niz)     8.20